Wanneer is interne loopbaanbegeleiding interessant, voor u & hoe goed kent u uw personeel?

Herkent u dit? Ieder bedrijf heeft ze wel. Ontevreden personeel. Zij zien te weinig toekomstperspectief. Ze zijn te vaak met de verkeerde dingen bezig en ervaren die ruis als hinderlijk.

Opdrachten die binnengehaald kunnen worden, maar als gevolg van de personele bezetting geen doorgang vinden. Dames die terugkomen van zwangerschapsverlof en minder uren willen maken.

Er veranderen vaak andere zaken in de privésfeer, waardoor er een nieuwe werk-privé situatie/ behoefte ontstaat. Personeel dat op een gegeven moment aangeeft bij de concurrent te gaan werken. Waar haalt u vervangers vandaan? Wat gaat dat kosten in geld en tijd?

Bent u als beleidsmaker graag voorbereid?

Wat betekent dit voor de continuïteit van de betreffende afdeling of erger nog, voor het bedrijf? Wat doet dit met de klanttevredenheid? Levert het medewerkers motivatieonderzoek wel de juiste gegevens op? Wordt er eerlijk door de medewerkers beantwoord? Is de vertrouwelijkheid goed gewaarborgd waardoor zij zich echt durven uitspreken? “Doorvragen” is waar het om gaat. In een goede sfeer, vertrouwen geven en betrouwbaar blijven. Wat kost ziekteverzuim uw bedrijf? Wat als er een outplacement of erger nog re-integratietraject moet worden opgezet? Bij re-integratie zijn de kosten en de tijd die dit kost enorm. Bovendien levert dit allerlei verplichtingen op waar u als bedrijf/ beleidsmaker eigenlijk helemaal niet bij wilt stilstaan. Rapportage- en onderzoekskosten. Kortom: Kosten, kosten en nog eens kosten. Ik help u graag meedenken om voor u en uw mensen (personeel) het beste naar boven te halen. Telefonisch, via het contactformulier of: ton@loopbaancoach4u.nl

Met interne loopbaantrajecten bent u preventief & creëert u waardering.

U investeert in uw personeel, u biedt ze perspectief, u weet wie of welke afdeling behoeftes heeft. U kunt een risico-inventarisatie doen. Krijg inzicht m.b.t. het risico op verloop. Krijg informatie om tijdig op te schakelen. U kunt uw mensen de waardering bieden waar ze om vragen. Bied hen toekomstperspectief en bindt de medewerkers die u wilt binden aan uw bedrijf. Zoek naar toekomstige medewerkers die bij de (nieuwe) toekomstvisie passen.

Personeel gaat meer Hybride werken.

Hybride werken is het nieuwe toverwoord. Dat vraagt om andere begeleiding van medewerkers in de dagelijkse praktijk. Wederzijds vertrouwen wordt nog belangrijker. Managers moeten anders leiding geven. Als goed werkgever is er ook een zorgplicht, daar past geen vergaderen al rijdend over de snelweg (of erger in de stad) bij. Als loopbaancoach help ik graag met de nieuwe omstandigheden omgaan en misschien wordt functies anders vervullen wel een interessante optie. Ik denk met u, als opdrachtgever mee, om het voor een ieder succesvol te maken. Hierbij zet ik mijn 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven graag in.

loopbaanbegeleiding loopbaanbegeleider loopbaancoach loopbaantraject studiekeuze adviseur advies carrière coach carrièrecoach cv solliciteren sollicitatie online loopbaancoach4u
In januari’21 stap ik van CMI naar Noloc over.

Interne loopbaanbegeleiding via loopbaancoach4u? Hoe werkt dat?

Eén-op-één gesprekken is onze kracht. “Doorvragen” m.b.v. testen in goed gesprek. In 4 kwadranten plot loopbaancoach4u waar alle medewerkers zitten en we bespreken waar mogelijk ingegrepen moet worden om zo onnodig verloop en onnodige kosten voor te zijn. Als je iedereen op zijn / haar kracht inzet dan is er misschien minder aanleiding om te gaan kijken of het gras elders groener is. Dat verwacht u toch ook van uw eigen klanten. Klanttevredenheid biedt vaak zekerheden want dan kost het te veel moeite om een benchmark te doen. Dan zijn de veranderkosten vaak onverantwoord hoog. Waarom eigen personeel niet als interne klanten beschouwen? Kijk eventueel ook eens bij de herschikking van taken/ functies: https://loopbaancoach4u.nl/jobcoach-jobcrafting-jobcarving/

Voor interne loopbaanbegeleiding zet ik dit soort testen per werknemer in:

Onderstaande testen worden situationeel toegepast ter ondersteuning van de gesprekken, ik zoek de verschillen, unieke eigenschappen:

Heb ik een coach nodig? loopbaantraject kosten personeel medewerkers werknemers

  • allergieën, interesses, passies, competenties, kernwaarden
  • loopbaanwaarden, loopbaanankers, werkwaarden, motieven
  • Quick Big Five persoonlijkheidstest, ook de bekende DISC gerelateerd aan leiderschapsrollen
  • timemanagement conform Convey/ Eisenhower
  • 360 Graden Feedbackmethode (Denken anderen net zo over jou als jijzelf?)
  • uitwerking theorieën Kolb, Ofman, McClelland (ijsberg) & Pyramide van Bateson.

Haal het beste uit uw personeel!

Met de persoonlijke interne loopbaanbegeleiding zet u ze in uw kracht. Bied ze een loopbaantraject aan waarbij de sterke & zwakke punten naar voren komen. Zie waar de kansen en de risico’s op de markt zijn. Geef hen de mogelijkheid om hun lichaam en geest van tijd tot tijd aan andere zaken te besteden. Bedenk wat een goede werk-privébalans versus een verstoorde balans voor de organisatie kan opleveren. Hoe voelt dat? Neem contact op. ton@loopbaancoach4u.nl. of vul het contactformulier in.

Nu tijdig wat kosten maken, is toch veel beter dan straks omzet en/of winst of de juiste medewerkers op essentiële plekken in de organisatie, te missen?

Toch outplacement?

Na een interne loopbaanbegeleiding (traject) kan er ook sprake zijn van “niet zinvol om te samenwerking met de werknemer te continueren”. In dat geval werk ik met anderen samen en bied ik outplacementtrajecten aan. In de regel vormen dan exporterende bedrijven en internationaal transport & logistiek het speelveld, ofwel de marktspecialisatie van Loopbaancoach4u.

Meer weten? Bel of SMS: 06-30318195 of stuur een email aan ton@loopbaancoach4u.nl of outplacement@loopbaancoach4u.nl

Ik werk als Loopbaancoach4u in vele plaatsen, reistijd naar de rand van steden als Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem (Velp), Nijmegen, Houten en Nieuwegein is rond 30 minuten. Ik kan van 100 externe vergaderruimtes gebruik maken. Venlo, Venray, Enschede, Hengelo, Almelo. Oldenzaal, het kost meer reistijd, maar ik versta de regionale mentaliteit als de beste. Geen kapsones, geen mooi praterij, maar gewoon goed luisteren naar wensen & mogelijkheden samen bespreken. Korte lijntjes, stel niet uit.

Ede Arnhem Velp Apeldoorn Nijmegen Loopbaancoach Loopbaanbegeleiding Carrièrecoach Loopbaanadviseur Loopbaan Advies Persoonlijke ontwikkeling Jobcoach

persoonlijk loopbaanadvies
Wij gebruiken jouw persoonlijke kracht. Persoonlijke loopbaanbegeleiding.